Eetcafé De Burgemeester

 

 

LUNCH

  • Belegde Landbrood boterhammen
    Keuze uit wit of bruin brood
    CARPACCIO | Truffelmayonaise | Pijnboompitjes | Rucola     10.5
    TONIJNSALADE Huisgemaakt     8,5
    Warme KIP PIRI-PIRI | Paprikasalsa     8,5
    MOOI LEVEN KAAS (Oude kaas) | Grove mosterdmayonaise | Augurkenrelish (v)     7
    VEGGIEMELT | Gewokte rode ui | Champignon | Bleekselderij | Paprika | Gegratineerd met fenegriekkaas (v)     8.5
    Huisgerookte ZALM | Appelkappers | Mierikswortelmayonaise     9,5
    BURGEMEESTERSBROODJE (vraag onze medewerkers)     7.5
    1 RUNDVLEESKROKET     5
    2 RUNDVLEESKROKETTEN     7,5
    BOERENOMELET     9
    UITSMIJTER HAM / KAAS     8
    UITSMIJTER SPEK / KAAS     8
  • TOSTI'S
    Keuze uit wit of bruin brood
    MARIJKE Brie | Pesto | Zontomaatjes (v)     5
    HAM / KAAS     4
    HAWAI Ham | Kaas | Ananas     4.5
    Huisgerookte ZALM | Fenegriekkaas     6.5
        
  • Soepen
    Geserveerd met landbrood
    TOMATENSOEP | Kalfsgehaktballetjes     5
    BOSPADDENSTOELENSOEP (v)     5
    SOEP VAN HET SEIZOEN     5
  • Salades
    Geserveerd met landbrood
    CARPACCIO | Parmezaanse kaas | Balsamicostroop     14
    GEITENKAAS | Appel | Walnoot     12,5
    AVOCADO | Spek | Oude kaas | Knoflookcroutons | Tomaat     11,5
    GAMBA'S en GEROOKTE ZALM     15,5
    MAALTIJDSALADE    + 3
  • Plate service

    BURGEMEESTERSBURGER | Salsa | Gebakken spek | Friet | Rauwkost     16
    VARKENHAASSATÉ | Satésaus | Friet | Rauwkost     16
    KROKANT FLENSJE | Gewokte groenten | Geitenkaas | Vijgen | Cashewnoot | Friet | Rauwkost (v)     15
    TAGLIATELLE ZALM | Pestosaus | Seizoensgroenten     18
    2 RUNDVLEESKROKETEN | Friet     8.5
    Weekhap     12
  • Bij de koffie
    APPELGEBAK  3
    BURGEMEESTERSGEBAK  3.5
    PLAK WORTELKOEK  1.75
    KRENTENWEGGE  2.5
    AMBACHTELIJKE BONBONS  1.5
    + SLAGROOM  0.6
  • Borrelhapjes
    BROODPLANKJE Kruidenboter | Knoflooksaus     4
    KAAS/WORSTPLANKJE     5.5
    NACHO’S
    Bieslookcrème | Paprikasalsa
        6.5
    PUNTZAK FRIET
    met mayonaise
        3.75
    BITTERBALLEN 8 stuks     6
    BOERENMIX
    Gemengd bittergarnituur
    8 stuks
        7
    KAASSTENGELS
    Old Amsterdam | 8 stuks
        8
    BUTTERFLY GARNALEN
    8 stuks
        6.5
  • Ijs en desserts
    DAME BLANCHE | Vanille-ijs | Warme chocoladesaus 7
    COUPE AARDBEIEN | Vanille-ijs 7
    COUPE ADVOCAAT | Vanille-ijs | Boeren jongens 7
    SORBET 'DE VIERSPRONG' Vanille- / Aardbeien- / Pistacheroom-ijs 7.5
    KLEINTJE COUPE | 2 Bollen vanille ijs | Vers fruit 5

MENU

  • BROODPLANKJE | Kruidenboter | Knoflooksaus 4
    KROKANTE TORTILLACHIPS | Huisgemaakte tomatensalsa | Bieslookcrème 4
  • CARPACCIO | Parmezaan | Balsamico | Pijnboompitten | Rucola 11.5
    TRIO VAN GEROOKTE ZALM | Mousse | Roosje | Tartaar | Saffraan mayonaise 11.5
    BURGEMEESTERSPLANK | Proeverij van voorgerechten | min. 2 personen 12.5
    KRABCAKE | Gebakken gamba | Groene mosterd mayonaise 12
    GEBRANDE GEITENKAAS | Spitskool | Gebakken appel | Walnoten | Lemon curd (V) 10.5
    TOMATENSOEP | Kalfsgehaktballetjes 5
    WILDBOUILLON | Kruidenflensje | Cantharellen 5
  • ZALMFILET | Gestoofde prei | Krokante prei | Witte wijn 19.5
    HERTEN BIEFSTUK | Wilde paddenstoelen | Rode wijnsaus | Basilicum 26.5
    MIXED GRILL | Biefstuk | Varkenshaas | Kipfilet | Gerookte knoflooksaus 20.5
    VARKENSHAASSATÉ | Satésaus 17.5
    SPARERIBS | Barbecuesaus 19.5
    Gebakken TONGFILET | Limoenboter 19.5
    STRUDEL | Zuurkool | Peer | Brie | Uitjes monegask (V) 17.5
    TAGLIATELLE | Paddenstoelen | Pompoen | Taleggio | Truffel | Sugarsnaps (V) 18
    De hoofdgerechten worden geserveerd met friet en salade
  • DAME BLANCHE | Vanille-ijs | Warme chocoladesaus 7
    FLEUR D’AMOUR | Vijgen | Dadels | Noten | Vanille-ijs | Sinaasappelsaus 7.5
    BRAMEN CRÈME BRÛLÉE | Perensorbet-ijs 7.5
    WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE | Frambozensaus | Frambozensorbetijs 7.5
    MOULLEUX | Lopend chocoladetaartje | Vanille-ijs 7.5
    KLEINTJE COUPE | 2 Bollen vanille-ijs | Vers fruit 5
  • HOUTDUIFFILET | Witlofsalade | Rode uien chutney | Krokant spek 11
    WILDE EEND | Gebakken borstfilet | Gestoofd boutje | Spitskool | Blauwe bessen 19.5
    WENTELTEEFJE | Rozijnenbrood | Stoofpeer | Kaneel-roomijs 7.5
  • HUMKES-SOEP MET POULET | Snijbonen soep met kip 5
    KAKELENDE OPSTAND | Veldhoeve hoen met maiskoekjes Geserveerd met frietjes en een salade 17.5
    BOERENAARD MET ZACHTE LIEFDE | Roggebrood met gestoofde appel, hangop en chocolade kruimels 6.5
    De gerechten zijn ook apart als à la carte gerechten te bestellen

WEEKHAP

Onze weekhap is ook online te bestellen
 

 

5 t/m 8 oktober

Nekbrood van Hert met aardappelpuree en spruitjes (soort sukade)

12 t/m 15 oktober

Koolvis met saffraanrisotto en wilde spinazie

19 t/m 22 oktober

Wildstoof met gestoofde witlof en aardappelkroketjes

26 t/m 29 oktober

Fazantenboutje met aardappelpuree en zuurkool